Σάββατο, 24.06.17

Τελευταία Ενημέρωση:03:21:14 PM GMT

Μιχάλης Τζελέπης - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών - Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Σερρών πραγματοποίησε ο Μ. Τζελέπης

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

    Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε συνάντηση, σήμερα, Τρίτη 20-6-2017 με τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών (ΤΕΦΑΑ), κ. Λευτέρη Κέλλη, στον χώρο του Τμήματος.
    Σκοπός της επίσκεψης του Βουλευτή ήταν η ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Σερρών ως προς την λειτουργία του Τμήματος, τις ελλείψεις ή μη ως προς το διδακτικό προσωπικό και τις υποδομές.
    Μετά την επίσκεψη ο κ. Τζελέπης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Ήταν μία καθ’ όλα εποικοδομητική συνάντηση. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αυξημένη εισαγωγή των σπουδαστών κατά 50% τα τελευταία χρόνια στο τμήμα του ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ενημέρωση, διαπιστώνεται η ανάγκη κάλυψης οργανικών θέσεων έστω και με την μορφή αποσπάσεων από άλλες υπηρεσίες, όπως επίσης απαιτείται και η δημιουργία επιπλέον υποδομών. Περιμένω ένα αναλυτικό σημείωμα από τον Πρόεδρο των ΤΕΦΑΑ προκειμένου να προβώ σ’ όλες τις απαραίτητες Κοινοβουλευτικές ενέργειες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Η στήριξη των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στον Ν. Σερρών αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, καθώς αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Τα Προβλήματα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

  

    Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 6321/13.6.2017 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξάνθο έφερε στην Βουλή «Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών».
    Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής στην αρχή της Ερώτησής του: «Το ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών έχει 4 βάσεις: Σέρρες, Ροδολίβος, Κοίμηση και Τερπνή. Λόγω υπηρεσιακών αναγκών και για την διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας του ΕΚΑΒ,  προτάθηκε σε οδηγούς των Κέντρων Υγείας να στελεχώσουν τις ως άνω βάσεις του ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών. Η μετακίνηση αυτή διεξάγεται μέχρι και σήμερα προφορικά χωρίς απόσπαση ή μετάταξη του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ και χωρίς μία εντολή μετακίνησης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται παράνομα σε άλλη υπηρεσία και μακριά από την οργανική τους θέση.  Συνεπεία αυτού, οι οδηγοί να αναγκάζονται να επιστρέφουν με εξώδικα στην οργανική τους θέση».
    Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με τα ασθενοφόρα: «υπάρχει έντονο πρόβλημα και με τα ασθενοφόρα που έχουν αγοραστεί μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα: το ΚΗΗ4558 για το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, το ΚΗΗ4549 για το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους και το ΚΗΗ 4560 για το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης, τα οποία αν και όφειλαν να είναι διαθέσιμα στα παραπάνω προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας του Ν. Σερρών, αυτό δεν υφίσταται. Το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης δεν διαθέτει ασθενοφόρο γιατί ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που οδηγούσε οδηγός του «ΕΚΑΒ» και όχι του «Κέντρου Υγείας» και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Και στα άλλα Κέντρα Υγείας, όπως παραδείγματος χάριν του Ροδόλιβους τους έχουν διατεθεί άλλα ασθενοφόρα, παλαιότερα».
    Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους τα ασθενοφόρα που αγοράστηκαν μέσω ΕΣΠΑ προς διάθεση και χρήση από τα Κέντρα Υγείας του Νομού δεν έχουν διατεθεί σε αυτά, όπως επίσης τι ακριβώς γίνεται με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ν. Ζίχνης και πότε αναμένεται να διατεθεί στο Κέντρο Υγείας το ασθενοφόρο που δικαιούται μέσω ΕΣΠΑ. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται να ενημερωθεί πότε θα αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα για τους οδηγούς των Κέντρων Υγείας που προφορικά εκτελούν χρέη «οδηγού διασώστη στο ΕΚΑΒ» ενώ έχουν άλλη οργανική θέση.

Απάντηση του ΥΠΑΑΤ για τις πληγείσες καλλιέργειες της Π.Ε Σερρών

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

   

    Στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 5783/23-5-2017 Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης αναφορικά με «τις αποζημιώσεις καλλιεργειών της ΠΕ Σερρών», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου προέβη στην ακόλουθη απάντηση:
    «Για τις ζημιές στις αμυγδαλοκαλλιέργειες και καλλιέργειες αχλαδιών, η ζημιά που προκλήθηκε σύμφωνα με τις επισημάνσεις που διενεργήθηκαν και τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΕΛΓΑ οφείλεται σε αίτια μη καλυπτόμενα από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Μπορούν όμως οι ζημιές από μειωμένη παραγωγή (καρπόπτωση) να ενταχθούν στις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις (Κ.Ο.Ε.) μέσω ΠΣΕΑ εφ’ όσο η ζημία υπερβαίνει το 30%. Η σύνταξη του σχετικού φακέλου γίνεται από τον ΕΛΓΑ και την ΔΑΟΚ Ν. Σερρών και μέσω του ΥΠΑΑΤ υποβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση.
    Για τις φυτρωμένες ελαιοκράμβες και τα χειμερινά σιτηρά που έχουν υποστεί ζημιά από τους παγετούς του χειμώνα του 2017 διενεργήθηκαν εκτιμήσεις και θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα.
    Ζημιές από ανομβρία στις ως άνω καλλιέργειες και πάλι θα ακολουθηθεί η διαδικασία Κ.Ο.Ε και μέσω ΠΣΕΑ.
    Για τις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής όπου προξενήθηκαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο από παγετούς διενεργούνται καταγραφές από κλιμάκια του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τον Κανονισμό των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων που είναι αρμοδιότητες των ΠΣΕΑ».
    Ο κ. Τζελέπης μετά την απάντηση του Υπουργού προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Θα προβώ σ’ όλες τις απαραίτητες Κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να αλλάξει άμεσα ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να διευρυνθούν οι καλύψεις που παρέχει για να μπορεί να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα των παραγωγών από ακραία καιρικά φαινόμενα και όχι μετά από 3 χρόνια που είναι ο μέσος χρόνος πληρωμής Κ.Ο.Ε μέσω ΠΣΕΑ».

Είστε η μακροβιότερη Μνημονιακή Κυβέρνηση η οποία ψηφίζει τα μνημόνια δυο-δυο

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

    

     Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης ως εισηγητής του Νομοσχεδίου «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την ίδρυση Γενικής Επιτροπής Αλιείας στη Μεσόγειο», στο οποίο κατατέθηκαν και οι επίμαχες 5 Τροπολογίες που αφορούν επιπρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις εις βάρος του ελληνικού λαού τόνισε τα παρακάτω:
     «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν συζητούσαμε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τη συγκεκριμένη κύρωση της διεθνούς συμφωνίας για την Γενική Επιτροπή Αλιείας της Μεσογείου -παρότι αυτή είναι μια συμφωνία η οποία έχει προετοιμαστεί από τον Μάιο του 2014 από την προηγούμενη Κυβέρνηση και έρχεται προς κύρωση μετά από δυόμισι χρόνια-, τόνισα στο τέλος της ομιλίας μου ότι, παρότι συμφωνώ με την κύρωση αυτήν της διεθνούς συμφωνίας, θα επιφυλαχτώ να τοποθετηθώ επί της ψηφοφορίας, γιατί θα ήθελα να δω στην Ολομέλεια πόσες τροπολογίες θα έλθουν μαζί με τα ψάρια, κύριε Υπουργέ! Και να που δεν διαψεύστηκα. Μαζί με το νομοσχέδιο, με την Κύρωση της συμφωνίας για τα «λαβράκια» και τις «τσιπούρες», φέρατε και τροπολογίες που αφαιρούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό και δη τους ασθενέστερους, τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους. Και μάλιστα, είδαμε και το πρωτόγνωρο, οι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης να θέλουν να τους αφαιρεθεί ο λόγος και να μην τοποθετηθούν επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος. Παράλληλα, ακούσαμε εδώ στην αρχή της τοποθέτησης από τους Υπουργούς ότι «εσείς τα κάνατε τότε, τώρα ήλθε η σειρά μας». «Οι συσχετισμοί δυνάμεων…», λέει, «…ήταν ενάντια σε εσάς, είναι ενάντια και σε εμάς και αφήστε το δημαγωγό που κρύβετε μέσα σας. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, άσχετα αν συζητάμε σήμερα νομοσχέδιο για την αλιεία. Αντιπολιτευτήκατε χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό με τον πλέον ακραίο, επικίνδυνο και αποτρόπαιο λαϊκισμό. Και έρχεστε εσείς σήμερα να μας μιλήσετε στην Αίθουσα αυτή για υπευθυνότητα;
     Η σημερινή συνεδρίαση με την κατάθεση των πέντε τροπολογιών αποδεικνύει το Βατερλό των διαπραγματεύσεων της Συγκυβέρνησης, οι οποίες διαπραγματεύσεις έχουν πλέον γίνει το Γεφύρι της Άρτας. Ο κύριος Υπουργός έλεγε «Αλίμονο αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τον Φεβρουάριο. Αν πάμε τον Μάιο, καταστραφήκαμε». Να θυμίσω τι έλεγε επανειλημμένα ο κύριος Υπουργός Οικονομικών για το αφορολόγητο, ότι θα παραιτούνταν κι οτιδήποτε άλλο; Οι συγκεκριμένες τροπολογίες πραγματικά δείχνουν τον απόλυτο ευτελισμό της Κυβέρνησης, αλλά και δι’ αυτής και του ελληνικού Κοινοβουλίου που καλείται μέσα σε δέκα ημέρες να διορθώσει αυτά που ψήφισε ως τέταρτο μνημόνιο. Είχε δίκιο τότε με αυτά που έλεγε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδης, όταν ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι σας πιάνουν από το χέρι οι πιστωτές για να γράψετε τα νομοσχέδια.
     Μιλάμε για τις τροπολογίες αυτές που εσπευσμένα και εκπρόθεσμα έφερε η Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο για την αλιεία. Αλήθεια, θα ήθελα να ρωτήσω πού πήγαν οι γραβάτες, τα νταούλια; Σώπασαν κι αυτά; Τα παραμύθια τέλειωσαν; Τα λόγια τα ωραία, τα μεγάλα; Δεν πείθετε πλέον κανέναν, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι, όσο κι αν προσπαθείτε να παραποιήσετε την κατάσταση, την αλήθεια, το τέταρτο μνημόνιο, το δικό σας δεύτερο «μνημόνιο plus», είναι γεγονός και ο λογαριασμός βαρύς για τους συνήθεις ύποπτους που θα κληθούν να το πληρώσουν. Κι ακόμα χειρότερο ότι αυτοί που θα υποστούν τα μέτρα είναι οι πλέον αδύναμοι, αυτοί για τους οποίους κόπτεστε ότι προσπαθείτε να ελαφρύνετε τα βάρη.
     Ας πάμε όμως τώρα στην ουσία των τροπολογιών. Οι εν λόγω τροπολογίες δεν αποτελούν την θεσμοθέτηση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων, αλλά τροποποιούν τις διατάξεις του ν.4472/2017 που ψηφίσατε πριν από δέκα μέρες. Είναι προφανές ότι οι διορθώσεις αυτές έχουν επιβληθεί από τους πιστωτές, αφού εξέτασαν ενδελεχώς την ουσιαστική και νομοτεχνική επάρκεια της νομοθέτησης, των συμφωνηθέντων με την Κυβέρνηση με τον ως άνω νόμο. Υπό το πρίσμα αυτό τίθεται το ερώτημα αν θα υιοθετηθούν και άλλα μέτρα ενόψει του νέου Eurogroup στο οποίο έχει εναποθέσει τόσα πολλά η Κυβέρνηση.
     Η πρώτη τροπολογία είναι η 1058/64 για την τροποποίηση του άρθρου 15 του ν.4472/2017.
   ∙Η ψήφιση της διάταξης αυτής, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μια από τις πιο εξευτελιστικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες την περίοδο της επταετούς κρίσης. Τι έλεγε ο νόμος που είχε ψηφιστεί πρόσφατα; Ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν να εφαρμόζουν τις αναγκαίες προσαρμογές στο άρθρο 10 σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
     Τι άλλαξε; Τίποτα μας είπε ο κύριος Υπουργός. Η νέα διατύπωση κατ’ απαίτηση των δανειστών είναι: «Οι ελληνικές Αρχές μπορούν σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να τροποποιούν τον αναγκαίο βαθμό στο άρθρο 10». Για όποιον δεν το πρόσεξε, το «σε συμφωνία» ήρθε πρώτο στη φράση, για να μην έχουμε καμία αμφιβολία και παρεξήγηση για το ποιος κάνει κουμάντο.
    ∙Σε σχέση, τώρα, με την τροπολογία 1060/66 για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του Δημοσίου και την τροποποίηση του άρθρου 1 του ν. 4472/2017: με την εν λόγω τροπολογία, την τροπολογία 1060/66 μετατίθεται κατά έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή από 1/1/2023 αντί της 1/1/2022, η έναρξη αναπροσαρμογής αύξησης των κύριων συντάξεων βάσει της μεταβολής του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.. Από την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική παράταση – επιμήκυνση του παγώματος των συντάξεων, καθώς με τον νόμο Κατρούγκαλου στην αρχική μορφή προβλεπόταν η αναπροσαρμογή των συντάξεων ήδη από 1/1/2017. Σε όσες περικοπές κάνατε μέχρι τώρα προστίθεται και το πάγωμα των συνταξιοδοτικών αυξήσεων, το οποίο επιρρίπτει πρόσθετο βάρος 250 εκατομμυρίων στους συνταξιούχους, κυρία Υπουργέ, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ενώ εσείς προηγουμένως επικαλεστήκατε ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή. Βαρύ φορτίο σας άφησε ο προκάτοχός σας, κυρία Υπουργέ!
     -Σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνα με την τροπολογία 1059/65 θέλω να πω τα εξής: Υλοποιείτε στην ουσία τη μεγαλύτερη φαντασίωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των εργοδοτών. Μάλλον πρόκειται κι εδώ για μία ακόμη «αυταπάτη σας». Απελευθερώσατε ουσιαστικά τις ομαδικές απολύσεις, επαναφέρατε τον αναχρονιστικό θεσμό της εργοδοτικής ανταπεργίας, που καταργήθηκε με τον ν. 1264/1982, και φέρνετε στο προσκήνιο το άρθρο 656 του Αστικού Κώδικα που ήταν εν αχρησία. Συμφωνήσατε στην επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος το φθινόπωρο, μαζί με τον συνδικαλιστικό νόμο, να κάνετε και την απεργία μονάκριβη. Η προωθούμενη τροπολογία για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την άνευ όρου παράδοση της Κυβέρνησης στους δανειστές. Μέχρι σήμερα έχουμε δει περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δανειστές ζητούσαν την αλλαγή διατάξεων. Η Κυβέρνηση τώρα πρωτοτυπεί προτείνοντας την ψήφιση διάταξης ταυτόσημη με εκείνη που έχει ήδη ψηφιστεί στον ν. 4472/2017, προκειμένου να αλλάξει καθ’ υπαγόρευση των δανειστών η αιτιολογική έκθεση. Οι διατάξεις ενός Νομοσχεδίου αφορούν την κυβερνητική πράξη, ενώ οι διατυπώσεις της αιτιολογικής έκθεσης αφορούν την Κυβερνητική σκέψη. Με την τροπολογία που επέβαλλαν οι δανειστές και υιοθέτησε η Κυβέρνηση, συνομολογείτε ότι οι δανειστές ελέγχουν όχι μόνο τις πράξεις της Κυβέρνησης-αλλά και την σκέψη της. Γιατί κατάλαβαν ότι η Κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε πανικό, αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας», έχτισε τον μύθο της επαναφοράς στην εργασιακή κανονικότητα μέσω της αιτιολογικής έκθεσης.
     Σχετικά με τις υπόλοιπες τροπολογίες θα ήθελα μόνο να πω για την τροπολογία 1062/68 για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ότι η Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους πιστωτές συνεχίζει στη λογική «κανένα σπίτι πλέον στα χέρια ιδιοκτήτη» από τον Αύγουστο του 2018.
     Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είστε η μακροβιότερη Μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία ψηφίζει τα μνημόνια δυο-δυο. Και σε αυτό το αδιέξοδο οδηγήσαν την χώρα οι δικές σας επιλογές. Δεν μπορείτε, λοιπόν, σε αυτά τα αδιέξοδα που οδηγήσατε την χώρα να ζητάτε να βρείτε συνενόχους σας. Αυτό είναι δικό σας προνόμιο και το πικρό ποτήρι, δυστυχώς, θα το πιείτε μέχρι το τέλος!

Ο Μ. Τζελέπης καλεί τον Σπίρτζη σε ανοιχτό διάλογο για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

     Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μετά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής της Τρίτης 6-6-2015 αναφορικά με «την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης» επανέφερε το θέμα στην Βουλή με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 980/7-6-2017 Επίκαιρη Ερώτησή του και καλεί σε «ανοιχτό διάλογο» τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη για την ανάκληση της «καταστροφικής αυτής απόφασης για τον Ν. Σερρών», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Βουλευτής.
     Ειδικότερα, στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει ότι: «Ολέθρια και καταστροφική είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Ν. Σερρών: στον Προμαχώνα, στο Στρυμονικό Σερρών και έξω από τη Θεσσαλονίκη (Λαγκαδά Ν. Σερρών). Οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Ν. Σερρών θα είναι οδυνηρές. Η επιλογή αυτή θα μειώσει δραματικά, την αναπτυξιακή προσφορά του οδικού άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αφού η χρήση του από ΙΧ και φορτηγά, θα έχει πολύ υψηλό κόστος. Επιπροσθέτως, θα μειώσει την γεωστρατηγική σημασία του Οδικού άξονα, όπως και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αφού τα διερχόμενα οχήματα στον διευρωπαϊκό άξονα, θα προτιμήσουν φθηνότερες επιλογές, μέσω της Τουρκίας και άλλων χωρών της περιοχής, όπως επίσης θα επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, το Περιφερειακό δίκτυο των Σερρών και του Κιλκίς και ιδιαίτερα τον δρόμο Πετρίτσι -Ροδόπολη -Δοϊράνη-Κιλκίς».
     Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής αιτείται μέσω της Επίκαιρης Ερώτησής του «ανοιχτό, μετωπικό διάλογο» προκειμένου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να του απαντήσει πρώτον εάν σκοπεύει να ανακαλέσει την απόφαση για την δημιουργία των 2 νέων σταθμών στον οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης και δεύτερον εάν είναι αρνητικός προς αυτήν την κατεύθυνση να του γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να προβεί στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα εξαιρεί όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών από την καταβολή του τέλους των διοδίων σε όλο το μήκος του άξονα Σερρών-Θεσσαλονίκης.
      Βάση του Κανονισμού της Βουλής, η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης είναι την Πέμπτη 14-6-2017.

Σελίδα 1 από 43