Σάββατο, 20.01.18

Τελευταία Ενημέρωση:05:30:31 PM GMT

Τελευταία Νέα:

Μιχάλης Τζελέπης - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών - Δελτία Τύπου

Υπεκφεύγει ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του Μ. Τζελέπη για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ΕΒΖ

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου αναφορικά με την «αποπληρωμή τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της ΕΒΖ».

Η Επίκαιρη Ερώτηση, βάση του Κανονισμού της Βουλής προγραμματίστηκε για να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Παρασκευής 19-1-2018. Ωστόσο, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε κώλυμα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Τζελέπης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, τα εξής: «Είναι πολιτικά απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο ο Υπουργός να κρύβεται και να μην απαντά σε καίρια, επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. την αποπληρωμή 3.000 τευτλοπαραγωγών οφειλών ύψους περίπου 11.000.000 ευρώ για την εσοδεία του 2017. Επιπροσθέτως, με τη στάση του αυτή, ο Υπουργός αφήνει τους αγρότες-παραγωγούς στον «αέρα» και ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το μέλλον και την λειτουργία της ΕΒΖ. Φαίνεται ότι του αρέσει να μην αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Γιατί, η σημερινή απουσία του Υπουργού, από την μία πλευρά περιφρονεί τους απλήρωτους αγρότες-τευτλοπαραγωγούς, και από την άλλη υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και τους Θεσμούς του. Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Υπουργό. Απεναντίας, φαίνεται ότι είναι στην ιδιοσυγκρασία όλων των Υπουργών της Κυβέρνησης αυτής, οι οποίοι προτιμούν να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» ανά Νομό στην Ελλάδα, αντί να δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα καίρια και κρίσιμα ζητήματα των πολιτών, που τα δημιουργούν οι δικές τους πολιτικές».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=LbwIs8Z15Ks&feature=youtu.be

 

Το ζήτημα της Υλοποίησης Δράσης 10.2.1 του Υπομέτρου 10.2 του Μέτρου 10 « Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία» του Π.Α.Α 2014-2020 έφερε στην Βουλή ο Μ. Τζελέπης

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της Υλοποίησης Δράσης 10.2.1 του Υπομέτρου 10.2 του Μέτρου 10 « Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία» του Π.Α.Α 2014-2020» με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 2508/11-1-2018 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην αρχή της Ερώτησής του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Στο πλαίσιο της Δράσης 10.2.1 του Υπομέτρου 10.2 του Μέτρου 10 «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία», προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ και βάσει της υπ’ αριθμ. Α.Π.:87/10406/30-1-2017 σχετικής Πρόσκλησης, κλήθηκαν οι αναγνωρισμένοι φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και Ομάδες Παραγωγών, και Συνεταιρισμοί και λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή και τα μέλη τους, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης. Η δράση, με στόχο, την διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, παρέχει ενισχύσεις, ως επιχορήγηση, με την μορφή επιστροφής επιλέξιμων δαπανών που όντως πραγματοποιήθηκαν και πληρώθηκαν όπως δαπάνες προσωπικού και εφοδίων, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενημέρωσης κτηνοτρόφων, ελέγχους, αναλύσεις κλπ και το ύψος τους, εξαρτάται από το φυσικό αντικείμενο του έργου (αριθμός ζώων, εκμεταλλεύσεων κλπ.). Ενδεικτικά, για τα 3 έτη του προγράμματος, επιχορηγούνται κατά έτος από 22 ευρώ/αιγοπρόβατο έως και 200 ευρώ/ιπποειδές, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα αλλά και ιδιαιτέρως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των Ομάδων-Συνεταιρισμών κλπ. που ασχολούνται με το σημαντικό έργο διατήρησης αλλά και αναπαραγωγής των αυτόχθονων φυλών, αγροτικών ζώων».

Ακόμα, όπως αναφέρει ο κ. Τζελέπης: «Σύμφωνα με την προαναφερθείσα πρόσκληση αλλά και την 481/66703/9-6-2016 σχετική ΥΑ, μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης των φακέλων από τα κατά τόπους Κ.Γ.Β.Ζ (Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης Ζώων), αυτοί αποστέλλονται στον ΕΦΔ (Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης), κατά περίπτωση, την Δ/νση Διαχείρισης Ζωικών Γενετικών Πόρων, όπου η αρμόδια επιτροπή γνωμοδοτεί την τελική αξιολόγηση και προβαίνει στην έγκριση ή απόρριψη της πρότασης του δικαιούχου. Εν προκειμένω και σύμφωνα με τις έντονες διαμαρτυρίες των αιτούντων, οι σχετικοί φάκελοι υποψηφιότητας της Δράσης 10.2.1, αφού αξιολογήθηκαν πρωτοβάθμια από τα ΚΓΒΖ, στοιβάζονται, ήδη, από τον Ιούλιο του 2017, στον ΕΦΔ αναμένοντας την τελική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής».

          Επειδή, «έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής μηνών χωρίς καμία εξέλιξη αλλά και σχετική ενημέρωση», ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει ποιοί είναι οι λόγοι που δικαιολογούν αυτή την τεράστια αδράνεια-καθυστέρηση, εκ μέρους του Υπουργείου, στην εφαρμογή της σχετικής διαδικασίας, τελικής γνωμοδότησης, των φακέλων υποψηφιότητας των αιτούντων της Δράσης 10.2.1 του Υπομέτρου 10.2 του Μέτρου 10 "Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία" του Π.Α.Α 2014-2020, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε, επιτέλους, αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

«Πετάξατε στον Καιάδα τις Αριστερές θέσεις και αρχές σας μαζί με τις αυταπάτες σας»

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

tzelepis1

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία, την Πέμπτη 11.1.2018, στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου για τα «προαπαιτούμενα».

Στην αρχή της Ομιλίας του ο Βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στο success story που επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός, ο κ. Παππάς: Εδώ και δύο μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι υπό κατάληψη τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, γιατί οφείλετε σε 2.500 τευτλοπαραγωγούς πλέον των 11 εκατ. Ευρώ. Και αυτό γιατί επί 3 χρόνια αλλάξατε 5 διοικήσεις, χωρίς να σας νοιάζει πώς και με ποιόν τρόπο θα πληρωθούν οι αγρότες-παραγωγοί. Αυτοί είστε και σήμερα εδώ συζητούμε ένα πολυνομοσχέδιο εις βάρος του ελληνικού λαού με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τους πλειστηριασμούς στους Έλληνες αδύναμους πολίτες, με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Και βλέπω, από την άλλη πλευρά, την πλειοψηφία να υπερασπίζετε εν θερμώ ένα νομοσχέδιο απόλυτα συντηρητικό, απόλυτα σκληρό για τον ελληνικό λαό. Πού είναι οι αριστερές σας θέσεις, αρχές; Που πήγαν όλα αυτά; Φαίνεται τα ρίξατε και αυτά στον Καιάδα μαζί με τις αυταπάτες σας.».

Στη συνέχεια ο κ. Τζελέπης τοποθετήθηκε και για την διαδικασία του Νομοθετείν. «Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ και στον τρόπο αλλά και στον χρόνο που Νομοθετούμε. 400 άρθρα, 1.600 σελίδες, μέσα σε δύο μόνο ημέρες. Συνεχίζετε, όμως, το δικό σας βιολί, καλλιεργείτε συνεχώς καινούργιες αυταπάτες. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι είναι η «τελευταία ανηφόρα», ότι «αφήνουμε πίσω τα δύσκολα» όπως και ο Υπουργός Οικονομικών ότι το παρόν Πολυνομοσχέδιο «έχει θετικό πρόσημο». Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν δημιουργεί δημοσιονομικά μέτρα. Γιατί δε λέτε στον ελληνικό λαό, ότι το τέταρτο μνημόνιο του 2017 που ψηφίσατε, φέρνει 5,9 δις, και μόνο για το 2018 είναι ακόμα 1,8 δις μέτρα; Περικοπή του ΕΚΑΣ 240 εκατ., κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης 1,5% σε παρακράτηση φόρου, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, στις συντάξεις χηρείας, μείωση επιδόματος θέρμανσης και μια σειρά από άλλα μέτρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο παρόν Νομοσχέδιο εσείς οι «αντιμνημονιακοί αριστεροί», έρχεστε αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με τον ίδιο σας τον εαυτό, με τις αρχές σας, τις πεποιθήσεις σας, αν βέβαια έχει μείνει κάτι από όλα αυτά.

Ακόμα, ο Βουλευτής έκανε εκτενή αναφορά και στις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά. «Μέχρι να πάρετε την εξουσία κυρία Υπουργέ, υποσχόσασταν τη συλλογική προστασία των εργαζομένων. Ενώ, σήμερα, στο παρόν νομοσχέδιο, επιχειρείτε να αποδυναμώσετε και το βασικό μέσο συλλογικής δράσης αυτό της απεργίας, στην ουσία την καταργείτε. Υπονομεύετε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, κάνοντάς την μονάκριβη, όπου το 90% και πλέον θα κρίνεται παράνομο». Και σε μια αγορά εργασίας που είναι, ήδη, ζούγκλα. Ο δε Ν. 1264/1982, είναι ένας Νόμος εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος άντεξε 35 χρόνια με τις οποιεσδήποτε παρενέργειες του, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα κακής εφαρμογής και όχι του ίδιου του νόμου. Σήμερα έρχεστε, εσείς, να του «βάλετε χέρι», παρ’ ότι πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα μέσα στην Αίθουσα αυτή, τον υπηρετήσατε ως Συνδικαλιστές. Οι συνθήκες δε είναι τέτοιες που η εργασιακή κρίση, η ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας έχουν ελαχιστοποιήσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Τότε γιατί τον φέρνετε; Τον φέρνετε απλώς για να τον περιφέρουν οι δανειστές ως «λάφυρο», ότι στην Ελλάδα μια δήθεν Αριστερή κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει τις πιο ακραίες συντηρητικές επιλογές που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν. Όσα αντεργατικά μέτρα φέρατε, τα καταθέσατε με την μορφή Τροπολογιών. Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι όπως φέρατε 1)τις ομαδικές απολύσεις και αποσύρατε το μέτρο της διοικητικής έγκρισης από τον Υπουργό, 2) την Κυριακή, 3) το λοκ άουτ- όλα αυτά τα φέρατε με τροπολογίες στο Νομοσχέδιο για τα «λαβράκια και τις τσιπούρες». Τα φέρατε με τροπολογία, μέσω της επαναφοράς του 656 του Αστικού Κώδικα. Είστε πολύ καλοί στο «παραμύθι». Είστε καλοί στο «γλυκαντικό» που βάζετε κάθε φορά για να πείθετε τους Βουλευτές σας να ψηφίζουν».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής μίλησε και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Θα ήθελα να μας πείτε ποιο το δίχτυ ασφαλείας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απέναντι στις οφειλές στο δημόσιο από τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους ούτε μπορούν να τα ρυθμίσουν; Υπάρχει κάποιο δίχτυ ασφαλείας ή όπως για παράδειγμα ο κάθε έφορος «βάζει χέρι» για 500 ευρώ στους λογαριασμούς, θα παίρνει και τα σπίτια των οφειλετών;».


*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yv5592s5qXs&feature=youtu.be

 

 

Ξαναφέρνει στην Βουλή το ζήτημα της αποπληρωμής των Τευτλοπαραγωγών & το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της ΕΒΖ ο Μ. Τζελέπης

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Μιχάλης Τζελέπης κατέθεσε για ακόμη φορά στην Βουλή με την μορφή της Επίκαιρης Ερώτησης (Α.Π.: 801/11-1-2018) προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου το μείζον ζήτημα «της πληρωμής των Τευτλοπαραγωγών και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Ειδικότερα, στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι: «Η επί τρία χρόνια προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΒΖ, παρά την κεφαλαιακή ενίσχυσή της με πολλά εκατομμύρια ευρώ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως φαίνεται, έχει αποδειχθεί άκαρπη και αναποτελεσματική. Η εταιρεία εξακολουθεί να παράγει ζημιές, ενώ έχουμε μέσα σε 3 χρόνια την εναλλαγή 5 διαφορετικών Διοικητικών Συμβουλίων. Αυτοί, όμως, που την πληρώνουν είναι οι τευτλοπαραγωγοί που μένουν και πάλι απλήρωτοι για την παραγωγή τους, για το 2017. Τα «γλυκά Χριστούγεννα» που τους υποσχέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΖ πριν τις γιορτές, αλλά και οι διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, από τον Νοέμβριο του 2017, περί στήριξης και ενίσχυσης της λειτουργίας της Βιομηχανίας, αποδεικνύονται καθημερινά, όπως συνήθως, κούφιες υποσχέσεις. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις των υπευθύνων, οι τευτλοπαραγωγοί αναμένουν ακόμη την πληρωμή των 10.2 εκ. ευρώ για την παραγωγή τους (έτους 2017) και το δίλλημα, για άλλη μια χρονιά, είναι εάν μετά από όλο αυτό τον εμπαιγμό και την συνεχή μετατόπιση ευθυνών από τους διοικούντες, θα αποφασίσουν να ξανακαλλιεργήσουν τεύτλα, μιας και οι σπορές ξεκινάνε, ήδη, από τον επόμενο μήνα».

Αντί, κατά τον κ. Τζελέπη «η ΕΒΖ να αναδειχθεί κύριος παράγοντας της τευτλοκαλλιέργειας στην Βαλκανική αγορά και να συμβάλλει θετικά στην Εθνική οικονομία, σήμερα βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή «κλεισίματος». Παράλληλα, οι εσφαλμένες πολιτικές πρακτικές της Συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την μερική και αποσπασματική διαχείριση των θεμάτων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον ενταφιασμό των μεγάλων δυνατοτήτων της ΕΒΖ και συντελούν στον αφανισμό ενός σημαντικού αγροτικού προϊόντος». Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής καλεί τον Υπουργό να του απαντήσει ποιο είναι το πλάνο για την αποπληρωμή των αγροτών-παραγωγών για το 2017 και ποιες οι εγγυήσεις που τους παρέχει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να σπείρουν ζαχαρότευτλα και φέτος οι παραγωγοί, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά η ΕΒΖ και να μετασχηματιστεί σε αναπτυξιακή και υγιής εταιρεία, που θα συντηρεί και θα ενισχύει την παραγωγική αλυσίδα: Αγρότης-ΕΒΖ-Εργαζόμενοι-Ζάχαρη-Εμπορία-Καταναλωτής».

Ευχές για το νέο έτος 2018

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Εύχομαι ολόψυχα το 2018 να είναι η απαρχή μιας νέας προσπάθειας που θα αλλάξει την πορεία της χώρας και θα ανοίξει τους δρόμους της αλλαγής, της προόδου, της ευημερίας αλλά πολύ περισσότερο θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας και την πληγωμένη περηφάνεια των Ελλήνων.

Κάθε «αλλαγή» απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα.. Οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί, απομένει η ολοκλήρωση.

Το 2018 σίγουρα θα είναι το έτος πολιτικών αλλαγών για το καλύτερο όλων των πολιτών αυτής της χώρας…

Χρόνια πολλά!

Καλή Χρονιά!

Σελίδα 1 από 49