Κυριακή, 17.12.17

Τελευταία Ενημέρωση:04:37:35 PM GMT

Τελευταία Νέα:

Καμία συναίνεση σε μία Κυβέρνηση που αν γνώριζε το περιεχόμενο της λέξης «Εξευτελισμός» θα είχε παραιτηθεί

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

  

   Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία «για το 4ο Μνημόνιο», σήμερα Πέμπτη 18-5-2017 κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
   Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής σχολίασε ότι: «Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι της πλειοψηφίας, δυστυχώς για εσάς, ο χρόνος σας αποκαλύπτει και η ιστορία κάνει κύκλους και σας ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ σήμερα. Πολιτευτήκατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα της μνημονικής κρίσης χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό με τον πιο αποτρόπαιο και επικίνδυνο ΛΑΪΚΙΣΜΟ. Και σήμερα τι συζητάμε εδώ; Συζητάμε το 4ο Μνημόνιο- μη αναγκαίο, το 2ο που ψηφίζει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μέσα σε 2 χρόνια το 2ο σας Μνημόνιο. Και ένα Μνημόνιο μάλιστα χωρίς καμία χρηματοδότηση. Το ξεσκέπασμα έγινε μέσα στην αίθουσα αυτήν από τους 47 εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων με χαρακτηρισμούς και θα αναφέρω απλά τους πιο επιεικείς: «Έκτρωμα ντροπιαστικό και απεχθές», «Ξεπουλάτε τα Πάντα»-«Κοροϊδέψατε και Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό». Η αλήθεια είναι, κύριοι της Συγκυβέρνησης, ότι καλείστε να ψηφίσετε ένα ακόμη Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική νομιμοποίηση μιας και η περίοδος εφαρμογής του υπερβαίνει κατά πολύ την Κοινοβουλευτική σας θητεία. Να σας θυμίσω εδώ τι έλεγε τον Ιανουάριο ο κ. Πρωθυπουργός ότι η προ-νομοθέτηση είναι «ξένη» προς το Σύνταγμά μας, προς την δημοκρατία μας, προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο; Φαίνεται, όμως, ότι δεν ντρέπεστε να αυτοαναιρείστε συνεχώς και να ομολογείτε ότι έχετε συνεχόμενα αυταπάτες. Μόνο που τώρα γίνονται «απάτες» από την δική σας την πλευρά».
   Ακόμα, ο κ. Τζελέπης τόνισε ότι: «Σήμερα, κύριοι της Συγκυβέρνησης, ψηφίζετε μέτρα 4,9 δις εις βάρος του ελληνικού λαού. 2,6 δις μέτρα που αφορούν περικοπές των συντάξεων. 2,9 δις μέτρα που αφορούν τους μισθούς και 400 εκατομμύρια από περικοπές κοινωνικών επιδομάτων. Με λίγα λόγια, φτωχοποιείτε όλον τον ελληνικό λαό μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών σήμερα δίνει έναν αγώνα αγχώδους επιβίωσης».
   Επίσης, αναφέρθηκε και στο φλέγων ζήτημα του «χρέους». «Και πάμε στο «χρέος» που το έχετε κάνει από χθες «σημαία». «Από το δεν εφαρμόζω τα μέτρα αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους» περάσαμε σήμερα στην παράγραφο 2 της Αιτιολογικής Έκθεσης, η οποία αναφέρει επί λέξη: «Οι διατάξεις αυτές υιοθετούνται για την εκκίνηση της συζήτησης που αφορά τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ΧΡΕΟΣ». Γιατί δεν βάλατε ρήτρα «χρέους», ότι αν δεν υπάρξει γενναία ρύθμιση, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Εδώ δεν μιλάμε πια για Συμφωνία. Μιλάμε για άνευ όρων παράδοση, όπου κάνετε την ΦΤΩΧΕΙΑ πλέον ΚΑΘΕΣΤΩΣ».
   Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής ανέλυσε τα νέα μέτρα που προωθούνται στο 4ου Μνημόνιο τα οποία, όπως σχολίασε: «θα εφαρμοστούν «βρέξει-χιονίσει» κύριοι της Συγκυβέρνησης. 1) Μείωση σε 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, ακόμη και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων των 480 ευρώ του ΙΚΑ. Μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18%.  Και όχι μόνον. Γιατί όπου έχουμε περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων του δημοσίου καθώς και των επιδομάτων συζύγου των συνταξιούχων του Ιδιωτικού τομέα, εκεί δεν υπάρχει πλαφόν και η μείωση φτάνει στο 20% έως 22%. 2) Δραστική μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιστήμονες και -πάλι- τους συνταξιούχους, οι οποίοι χάνουν μία σύνταξη, αντί για την 13η Σύνταξη που υποσχεθήκατε, χάνουν και την 12η και έναν μισθό οι εργαζόμενοι. 3) Αυξάνονται -από το 2019- οι ασφαλιστικές εισφορές σε πλέον του 1 εκατομμυρίου ασφαλισμένων. 4) Περικοπές σε δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων,  επιδομάτων θέρμανσης, περικοπές στις φοροαπαλλαγές των χαμηλότερων εισοδημάτων, ακόμη και περικοπές στα επιδόματα ανεργίας και ένδειας. 5) Από το «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» απελευθερώνονται πλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί 3 φορές την εβδομάδα και για 12 ώρες την ήμερα και περνάμε πλέον στο «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ».
   Επιπλέον, ο κ. Τζελέπης έδωσε έμφαση και στα εργασιακά θέματα, για τα οποία όπως δήλωσε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «υλοποιεί στην ουσία την μεγαλύτερη φαντασίωση του ΔΝΤ και των εργοδοτών. Μάλλον πρόκειται κι εδώ για μία ακόμη «αυταπάτη» σας. Προωθείτε την απελευθέρωση ουσιαστικά των ομαδικών απολύσεων, επαναφέρατε τον αναχρονιστικό Θεσμό της Εργοδοτικής Ανταπεργίας που καταργήθηκε με τον Ν. 1264/1982. Και φέρνετε στο προσκήνιο το άρθρο 656 του Αστικού Κώδικα που ήταν εν αχρησία. Συμφωνήσατε στην επόμενη αξιολόγηση του Προγράμματος το φθινόπωρο να κάνετε την «ΑΠΕΡΓΙΑ» μονάκριβη. Και το κερασάκι έρχεται με την Συμφωνία να αναστέλλεται μέχρι τον Αύγουστο του 2018, για αρχή αυτό, τις ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Γιατί δεν τις επαναφέρατε αφού προβλεπόταν στο άρθρο 37 του Ν. 4024/2011 που έπαψε να είναι εν ισχύ στις 31/12/2015; Και δεσμεύεστε ότι θα το επαναφέρετε τον Αύγουστο του 2018. Απλά δεν έχετε καμία δέσμευση και κανείς δεν σας πιστεύει».
    Στη συνέχεια, ο Βουλευτής μίλησε και για τα αντίμετρα. «Σχετικά, με τα πολυδιαφημιζόμενα «αντίμετρα» της Συγκυβέρνησης, λοιπόν, για να συνεννοούμαστε μεταξύ μας, είναι μία πολιτική-δημαγωγική απάτη. Είναι μία ψήφιση ευχών. Η Βουλή νομοθετεί στην πραγματικότητα και όχι σ’ ένα υποθετικό μέλλον όπου όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Και μάλιστα σύμφωνα με το «ντροπιαστικό» άρθρο 15, η εφαρμογή των αντίμετρων,  ανατίθεται αποκλειστικά στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εσείς που κόπτεστε για το ΔΝΤ, που παρακαλούσατε τον Νοέμβριο με επιστολές σας να ξαναέρθει το ΔΝΤ, σήμερα του δίνετε και την Επιτροπεία και για μετά το Πρόγραμμα αν θα εφαρμόσετε τα αντίμετρα, κύριε Υπουργέ.  Ο Υπουργός απλώς τα συμπεράσματα τα δημοσιεύει στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Προσπαθείτε για άλλη μία φορά να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό γιατί τα αντίμετρα είναι το «μακιγιάζ» στο 4ο Μνημόνιο».
    Κλείνοντας την Ομιλία του, ο κ. Τζελέπης δήλωσε ότι: «Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι τα μεγάλα σας λόγια έχουν αποδειχθεί πλέον «πέτσινες επιταγές». Και οι πολίτες συνθλίβονται απογοητευμένοι, θυμωμένοι και φοβισμένοι, με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους, ΧΟΡΤΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ που του πουλούσατε τόσα χρόνια. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν μπορεί να ψηφίσει την συμφωνία σας αυτή, μία συμφωνία παράδοσης ηττημένου. Δεν μπορεί να ψηφίσει μία Συμφωνία που σπέρνει και πάλι εν γνώσει σας «ψευδαισθήσεις» στον ελληνικό λαό και θερίζει, όμως, σίγουρα, με την προχειρότητα και την ανεπάρκεια σας ΜΕΤΡΑ ΑΔΙΚΑ και ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ, φορτώνοντας νέα βάρη στους Έλληνες πολίτες. Καμία ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ σε  μία Κυβέρνηση που αν γνώριζε το περιεχόμενο της λέξης «ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ» θα είχε παραιτηθεί».