Τετάρτη, 17.01.18

Τελευταία Ενημέρωση:03:36:08 PM GMT

Τελευταία Νέα:

22-01-2016 Συνάντηση Μ. Τζελέπη με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ για καίρια θέματα

E-mail Εκτύπωση
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

           

 

           Συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 22-1-2016 μεταξύ του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη και των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή.  

            Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ενημέρωσαν τον Βουλευτή για τα προβλήματα που καθημερινά μεγεθύνονται στον δημόσιο τομέα από τις Κυβερνητικές πολιτικές,  κατέθεσαν στον Βουλευτή το Ψήφισμα του Σωματείου για το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο και αναφέρθηκαν και στο επίδομα παραμεθορίου.

            Ο κ. Τζελέπης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, τοποθετήθηκε εκτενώς για την «ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ειδικότερα, σχολίασε ότι «τα ποσοστά αναπλήρωσης, όπως αυτά καθορίζονται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου φτάνουν έως και το 38%, σε πλήρη  αντίθεση με τον Νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη που δεν προβλέπονταν να είναι κάτω από 57%». Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου ασφαλιστικού είναι οι νέοι συνταξιούχοι, οι οποίοι «πληρώνουν το μάρμαρο», ενώ για τους παλιούς ασφαλισμένους, ο κ. Τζελέπης εξέφρασε έντονη ανησυχία, γιατί «η Κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν θα τους πειράξουν μέχρι το 2018, ωστόσο με τα ποσοστά αναπλήρωσης που προωθούνται, η διαφορά παλιών και νέων συνταξιούχων θα εξανεμιστεί μέσα σ’ ένα χρόνο. Επιπλέον, οι τρέχουσες Κυβερνητικές πολιτικές θα προκαλέσουν αυτόματα την περικοπή συντάξεων και στους παλιούς συνταξιούχους, ανεξάρτητα εάν σήμερα μιλάνε για προσωπική διαφορά. Τα νούμερα δεν βγαίνουν με μαθηματική ακρίβεια. Δεν βγαίνει αυτό το ασφαλιστικό».

            Ακόμα, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε και στα αίτια από τα οποία έχει προκύψει η ανάγκη μεταρρύθμισης της ισχύουσας ασφαλιστικής νομοθεσίας. «Πέρσι, τέτοια εποχή δεν υπήρχε ανάγκη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Το ασφαλιστικό δεν προκύπτει από μηδενική βάση. Το περίφημο mail Χαρδούβελη ήταν 300 εκ. δημοσιονομική παρέμβαση στο ασφαλιστικό. Τότε είχαν βγει όλοι στα κεραμίδια. Η μη εφαρμογή του Νόμου 3863/2010, η απόλυτη απραξία της σημερινής Κυβέρνησης, τα capital control κα, έχουν οδηγήσει σε πλήρη αδιέξοδο όλο τα ασφαλιστικά ταμεία και έρχονται σήμερα με αυτόν τον Νόμο να ισοπεδώσουν τους πάντες και τα πάντα». Παράλληλα, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών δεσμεύτηκε ενώπιον όλων των εκπροσώπων ότι θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

            Επιπλέον, ένα ακόμη σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν και το επίδομα παραμεθορίου. Ο κ. Τζελέπης υπογράμμισε ότι και στην προηγουμένη Κοινοβουλευτική του θητεία αλλά και σ’ αυτήν, έχει επανειλημμένα  προσπαθήσει για την μη κατάργησή του. Εξέφρασε, επίσης την εκτίμηση ότι «στόχος της σημερινής Κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου. Ωστόσο, μετά από αντιδράσεις Βουλευτών, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφαση της αυτή και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα αυτό έως τις 31-3-2016. Προσωπικά πιστεύω ότι, σκοπός της Κυβέρνησης  είναι να δοθεί μόνο σε Κοινότητες ή Δήμους παραμεθορίου και στη συνέχεια να το καταργήσουν».

            Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τζελέπης δήλωσε ότι ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης επιθυμεί να βρίσκεται σε συνεχή και αγαστή συνεργασία με συνδικαλιστικό όργανο του νομού της ΑΔΕΔΥ προκείμενου να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα των δημοσίων υπηρεσιών, τα οποία όπως χαρακτηριστικά σχολίασε είναι «πολλά και ανυπέρβλητα», και να παλεύει για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους διά μέσου των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.